Lun salat med kartofler og æbler
30 min

Lun salat med kartofler og æbler

Æblecidereddike giver en aromatisk, frisk og syrlig smag, uden at være skarp.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun salat med kartofler og æbler

Æblecidereddike giver en aromatisk, frisk og syrlig smag, uden at være skarp.

Antal portioner

Peberrodsdressing

  • 500 g små skrubbede kartofler i halve
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dåse kidneybønner
  • 200 g frosne majskerner - eller fra dåse
  • 1 liter fintstrimlet hjertesalat
  • 3 uskrællede æbler i halve, tynde skiver, fx elstar

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Peberrodsdressing

Rør fløde, eddike, peberrod, salt og peber sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag dressingen til - den skal være kraftig.

Kom imens kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Skyl bønnerne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom bønner og majs i gryden til kartoflerne og kog i yderligere ca. 2 min., til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og vend peberrodsdressingen i.

Anret de lune grøntsager lagvis med hjertesalat og æblebåde. Server straks den lune salat med brød til.

Tip

Den lune salat smager dejligt sammen med røget kød, fx mørbrad.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 19 %
Print