Lun tomatsandwich med kartoffelspyd
45 min

Lun tomatsandwich med kartoffelspyd

Lækker "vegge" sandwich med små sprøde kartofler til.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun tomatsandwich med kartoffelspyd

Lækker "vegge" sandwich med små sprøde kartofler til.

Antal portioner
  • 500 g små kartofler
  • 6 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 1 liter vand
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • 225 g champignoner i halve og kvarte
  • 2 rødløg i tynde både
  • 1 rød peberfrugt i korte strimler
  • 300 g cocktailtomater i kvarte
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne grundigt og del dem i halve. Træk kartoflerne på 6 bambusspyd, ca. 20 cm lange - lad der være luft mellem kartoflerne. Kom kartoffelspydene i en sauterpande med kogende vand. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Læg kartoffelspydene på en plade med bagepapir. Pensl kartoflerne med halvdelen af fedtstoffet og drys med salt. Bag kartoffelspydene øverst i ovnen.

Lad imens resten af fedtstoffet blive gyldent i sauterpanden. Steg champignonerne i ca. 5 min. Tilsæt løg, peberfrugt, tomater, salt og peber og svits i yderligere ca. 5 min. Smag til.

Flæk bollerne og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel osten på alle bollerne og gratiner dem under kartoflerne - de sidste 8 min. Læg ostebollerne sammen om tomatblandingen. Anret de lune tomatsandwich på tallerkener sammen med kartoffelspydene. Drys med purløg og server straks.

Bagetid for kartoffelspyd

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Gratinering af boller

Ca. 8 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 28 %
Print