Lune cognacjordbær med myntefløde
30 min

Lune cognacjordbær med myntefløde

Jordbær med fløde....det ved vi klæder hinanden godt. Her i en ny version med både cognac, mynte og pistacienødder.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lune cognacjordbær med myntefløde

Jordbær med fløde....det ved vi klæder hinanden godt. Her i en ny version med både cognac, mynte og pistacienødder.

Antal portioner

Myntefløde

  • 25 g smør
  • 475 g rensede jordbær
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • ¾ dl cognac
  • 25 g grofthakkede saltede pistacienøddekerner

Fremgangsmåde:

Myntefløde

Pisk fløde, mynte og flormelis til et let skum. Stil mynteflødeskummet tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg jordbærrene i ca. 1 min. Drys sukkeret over og tilsæt citronsaft. Kog jordbærrene ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør forsigtigt af og til. Tilsæt cognac og smag til.

Rør forsigtigt flødeskummet op og smag til. Fordel de stegte jordbær med den lune suppe i 4 små dybe tallerkener. Fordel lidt myntefløde og pistacienøddekernerne på de lune cognacjordbær og lidt flødeskum på tallerkenerne. Server resten af flødeskummet til.

Tip

Cognac kan erstattes af rom eller anden spiritus.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,9 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 8 %
Print