Lynbrød med sesam

Med blot en halv times hævetid kan du lynhurtigt servere nybagt brød, fx til en kop eftermiddagste.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lynbrød med sesam

Med blot en halv times hævetid kan du lynhurtigt servere nybagt brød, fx til en kop eftermiddagste.

Antal portioner

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Pynt

  • 2 spsk sesamfrø

Fremgangsmåde:

Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Hæld det i en skål og rør tykmælk i. Rør gær i og tilsæt sukker, salt, og mel. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt det godt sammen. Del dejen i to stykker og slå dem "let" flade. Læg dejstykkerne på en plade med bagepapir. Læg et fugtigt klæde over - og lad dejen hæve i ca. ½ time. Pensl brødene med æg og drys med sesamfrø. Bag lynbrødet midt i ovnen. Server brødene lune eller evt. ristet dagen efter.

Tip

Spis det nybagte brød som her, med skiver af Klovborg og agurk.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 13 %
Print