Lynbrød

Lynbrød er nemt at lave og giver et lækkert resultat. De ristede solsikkekerner og hørfrø giver brødet en herlig smag.
Fryseegnet
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lynbrød

Lynbrød er nemt at lave og giver et lækkert resultat. De ristede solsikkekerner og hørfrø giver brødet en herlig smag.

Antal portioner
  • 60 g solsikkekerner (ca. 1 dl)
  • 3 spsk hørfrø
  • ¼ liter mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)

Fremgangsmåde:

Kom solsikkekerner og hørfrø i en kold pande. Skru op til kraftig varme og rist kernerne under omrøring i ca. 3 min. Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og de ristede, varme kerner. Kom melet i og slå dejen godt sammen. Fordel den i en lille, smurt bradepande (ca. 4 x 18 x 25 cm). Bag lynbrødet midt i ovnen.

Tip

I stedet for solsikkekerner og hørfrø kan man anvende de samme mængder af henholdsvis græskarkerner og sesamfrø.

Bagetid

Sæt brødet i en kold ovn - indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 28 %
Print