Lyssej med tagliatelle, squash og asparges

Skyr smagt til med fx sennep, er god som dip til mange af hverdagens klassikere. Prøv fx denne sunde og lette pastasalat med fisk.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lyssej med tagliatelle, squash og asparges

Skyr smagt til med fx sennep, er god som dip til mange af hverdagens klassikere. Prøv fx denne sunde og lette pastasalat med fisk.

Antal portioner

Pastasalat

  • 1 grøn squash (ca. 200 g)
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g frisk pasta, fx tagliatelle
  • 200 g grønne asparges i mundrette stykker
  • 3 gulerødder i små stykker (ca. 200 g)
  • 200 g friskbælgede eller frosne ærter
  • ½ dl plukkede friske dildkviste
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g lyssejfileter uden skind
  • 25 g smør - smeltet
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Skyr-dip

Fremgangsmåde:

Pastasalat

Skræl squashen i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Hvis det inderste af squashen er svær at skrælle kan du skære den i små tern.

Bring vand og salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen uden låg i ca. 3 min. - tilsæt asparges, gulerødder og ærter det sidste minut af kogetiden. Lad pastaen dryppe af i en sigte. Hæld pasta og grøntsager i en skål og vend det godt sammen med squash, dild, salt og peber. Smag til.

Fjern imens eventuelle hinder og ben fra fisken. Læg den på en bageplade med alufolie. Fordel smørret på fileten og drys med salt og peber. Grill fisken øverst i ovnen.

Skyr-dip

Rør skyr, sennep og salt sammen og smag skyr-dippen til. Server den varme grøntsagspasta sammen med grillet fisk og skyr-dip.

Grill

Ca. 8 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,7 g
  • Protein: 60 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 19 %
Print