Makaroni med krydrede kødboller
30 min

Makaroni med krydrede kødboller

Makaroni, bucatini, spaghetti....der findes et hav af forskellige slags pasta og det er sjovt at variere sortimentet. Her er det makaroni der bliver ledsaget af kødboller, grøntsager og revet ost blandet med krydderurter og citron...Mums!
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Makaroni med krydrede kødboller

Makaroni, bucatini, spaghetti....der findes et hav af forskellige slags pasta og det er sjovt at variere sortimentet. Her er det makaroni der bliver ledsaget af kødboller, grøntsager og revet ost blandet med krydderurter og citron...Mums!

Antal portioner
  • 350 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 fintrevet zittauerløg (ca. 50 g)
  • 3 spsk hakkede krydderurter, fx bredbladet persille, merian og dild
  • 2 små hakkede fed hvidløgsfed
  • ¾ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 300 g tørret pasta, fx bucatini eller makaroni
  • 4 gulerødder i små tern (ca. 300 g)
  • 300 g grønne bønner i 2 cm stykker

Pynt

  • groftkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød godt med løg, krydderurter, hvidløg og salt. Form farsen til ca. 20 små kødboller på størrelse med store valnødder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 7 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver stegt på alle sider og bevarer deres runde form.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 7 min. Tilsæt gulerødder og bønner og kog i yderligere 2-3 min. til pastaen er mør uden at være blød. Lad pasta og grøntsager dryppe af i en sigte og kom det tilbage i gryden.

Bland revet ost, krydderurter og citronskal og vend blandingen sammen med pasta og grøntsager. Kom retten i en stor varm skål og server med de krydrede kødboller og et drys groftkværnet peber på toppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 26 %
Print