Makronkager med hindbærfyld

Disse sprøde makronbunde med luftigt hindbærfyld er simple at tilberede og smager fantastisk
Bedømmelse (52 vurderinger)

Min bedømmelse:

Makronkager med hindbærfyld

Disse sprøde makronbunde med luftigt hindbærfyld er simple at tilberede og smager fantastisk

Opskriften gælder for 12 personer

Makronbunde - 4 stk.

  • 8 æggehvider (ca. 2¾ dl)
  • 200 g sukker (2¼ dl)
  • 200 g fintknuste makroner
  • 100 g grofthakkede svesker uden sten

Hindbærfyld

  • 2 dl vand
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 400 g friske eller frosne hindbær

Pynt

  • smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Makronbunde

Pisk halvdelen af æggehviderne stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk, til de bliver seje. Vend forsigtigt halvdelen af makroner og svesker i. Smør dejen ud på en plade med bagepapir, i to runde bunde (ca. 21 cm i diameter). Bag dem midt i ovnen. Løft de bagte makronbunde, med bagepapir under, over på en rist og lad dem køle lidt af. Fjern bagepapiret og lad bundene blive kolde. Tilbered og bag de sidste 2 bunde.

Hindbærfyld

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt hindbær og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og lad bærrene trække i ca. 7 min. - vend af og til. Pres hindbær og væde gennem en sigte. Stil hindbærpuréen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt ca. 2 dl hindbærpuré i og smag til. Fordel hindbærfyldet på to af makronbundene og læg de andre over. Pynt med smeltet overtrækschokolade. Server resten af hindbærpuréen i en skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 1 time og 10 min. ved 150° - traditionel ovn.

Tip

Brug jordbær i stedet for hindbær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 46 %
Print