Makronkager med hindbærfyld

Makronkager med hindbærfyld

60+ min
Disse sprøde makronbunde med luftigt hindbærfyld er simple at tilberede og smager fantastisk
https://www.arla.dk/opskrifter/makronkager-med-hindbarfyld/

Sådan gør du

Makronbunde
  • Pisk halvdelen af æggehviderne stive.
  • Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk, til de bliver seje.
  • Vend forsigtigt halvdelen af makroner og svesker i.
  • Smør dejen ud på en plade med bagepapir, i to runde bunde (ca. 21 cm i diameter).
  • Bag dem midt i ovnen.
  • Løft de bagte makronbunde, med bagepapir under, over på en rist og lad dem køle lidt af.
  • Fjern bagepapiret og lad bundene blive kolde.
  • Tilbered og bag de sidste 2 bunde.
Hindbærfyld
  • Bring vand og sukker i kog i en gryde.
  • Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt hindbær og kog i ca. 1 min.
  • Tag gryden af varmen og lad bærrene trække i ca. 7 min. - vend af og til.
  • Pres hindbær og væde gennem en sigte.
  • Stil hindbærpuréen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ved serveringen
  • Pisk fløden stiv.
  • Vend forsigtigt ca. 2 dl hindbærpuré i og smag til.
  • Fordel hindbærfyldet på to af makronbundene og læg de andre over.
  • Pynt med smeltet overtrækschokolade, hindbær og citronmelisse.
  • Server resten af hindbærpuréen i en skål ved siden af.
Tip
  • Brug jordbær i stedet for hindbær.
Bemærk
  • Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Energiindhold for hele retten:

17864 kJ / 4270 kcal

Næringsindhold pr. 100g

898 kJ / 215 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 5,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 47,6 % 25,1 g
Fedt: 46,5 % 11,3 g

Ingredienser

Makronbunde - 4 stk.
8 Æggehvider (ca. 2¾ dl)
200 g Sukker (2¼ dl)
200 g Fintknuste makroner
100 g Grofthakkede svesker uden sten
Hindbærfyld
2 dl Vand
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
400 g Friske eller frosne hindbær
½ liter Piskefløde
Pynt
Smeltet mørk chokolade
Hindbær
Citronmelisseblade