Mælkeis på havens krydderurter
60+ min

Mælkeis på havens krydderurter

Sommerfrisk dessert på havens friske bær.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mælkeis på havens krydderurter

Sommerfrisk dessert på havens friske bær.

Antal portioner

Mælkeis

  • 1 tsk friske rosmarinblade
  • 1 tsk friske timianblade
  • 7 små blade løvstikke
  • 7 friske basilikumblade
  • 10 friske citronverbenablade eller 2 tsk fintrevet citronskal
  • ½ liter sødmælk - økologisk
  • 6 æggeblommer
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Rystebær

  • 50 g blåbær
  • 50 g brombær
  • 50 g ribs
  • 4 spsk sukker

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Mælkeis

Skyl og hak alle krydderurterne. Kom dem i en gryde sammen med mælken. Bring blandingen i kog og tag den af varmen. Lad krydderurterne trække i mælken i ca. 3 min.

Pisk imens æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bring atter mælken i kog. Hæld den kogende mælk i æggesnapsen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og legér den ved svag varme og under omrøring - den må ikke koge. Når blandingen er legeret skal den køle af. Hæld den afkølede isblanding i en ismaskine og kør den i ca. 25 min. - eller til den har en flot konsistens.

Rystebær

Skyl bærrene lige inden serveringen. Kom dem i en pose sammen med sukker og ryst dem forsigtigt, så de bliver dækket af et tyndt lag sukker.

Anret isen på kolde tallerkener sammen med rystebær. Pynt med basilikum og server straks.

Tips

Til opskriften kan man bruge alle havens forskellige krydderurter og alle havens bær. Isen kan også fryses i en metalform i fryseren - rør af og til under indfrysningen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 33 %
Print