Mandelbrød

Et skønt brød, der får ekstra smag og saftighed fra mandlerne. Brødet passer godt til meste....med smør, marmelade og ikke mindst sammen med ost.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mandelbrød

Et skønt brød, der får ekstra smag og saftighed fra mandlerne. Brødet passer godt til meste....med smør, marmelade og ikke mindst sammen med ost.

20 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 25 g gær
  • ¼ liter vand
  • ¼ liter Kløver® tykmælk
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g grofthakkede smuttede mandler
  • 100 g durummel (ca. 1¾ dl)
  • 650 g hvedemel

Pynt

  • durummel

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 stykker og form dem til runde brød. Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Rids eller klip brødene og drys med durummel. Bag mandelbrødene midt i ovnen.

Tip

Brødene kan også bages uden mandler.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°. Derefter ca. 15 min. ved indstilling på 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 23 %
Print