Mandelbund med æbleis
60+ min

Mandelbund med æbleis

Skøn dessert, der er nem at servere for gæster, for både mandelbund og is kan tilberedes i forvejen.
Fryseegnet
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mandelbund med æbleis

Skøn dessert, der er nem at servere for gæster, for både mandelbund og is kan tilberedes i forvejen.

Antal portioner

Æbleis

  • 8 skrællede æbler i tynde både, fx coxorange
  • ½ dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • korn af 1 vaniljestænger
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Mandelbund

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g finthakkede smuttede mandler
  • 2 æggehvider

Smørristede mandler

  • 25 g smør
  • 25 g halverede smuttede mandler

Fremgangsmåde:

Æbleis

Kom æbler, vand og sukker i en gryde. Kog æblerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min., til de er møre. Blend æblerne eller purér dem gennem en sigte. Lad æblemosen køle af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig "æggesnaps". Vend den kolde æblemos i æggeblandingen og tilsæt citronsaft. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i. Hæld ismassen i en form (ca. 1½ liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i 3-4 timer. Rør i den 3-4 gange under indfrysningen. Isen skal være blød ved serveringen.

Mandelbund

Bland sukker og mandler. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Hæld blandingen i en smurt, meldrysset springform (ca. 22 cm i diameter). Bag mandelbunden midt i ovnen. Lad den køle af.

Smørristede mandler

Smelt smørret i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem, til de er gyldne. Spred dem godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Ved serveringen

Kom isen på mandelbunden og pynt med mandler. Er isen hård, stilles den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Tips

Mandelbunden kan fryses og isen kan fryses for sig.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %
Print