Mandelbund med abrikoscreme
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Mandelbund med abrikoscreme

Savner du inspiration til en lækker dessert? Så prøv denne dejlige mandelbund med abrikoscreme. Cremen har en god frugtig smag af frugt og vanilje - en dejlig dessert.

Antal portioner

Abrikoscreme

  • 50 g tørrede lyse abrikoser i mindre stykker
  • 1 dl vand
  • 12 dl appelsinjuice
  • 1 spsk sukker
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 12 spsk flormelis
  • korn af 1 vaniljestænger
  • 1 12 spsk appelsinjuice

Mandelbund

  • 100 g sukker
  • 100 g finthakkede smuttede mandler
  • 2 æggehvider

Pynt

  • 25 g overtrækschokolade

Abrikoscreme

Sæt abrikoserne i blød i koldt vand i ca. et døgn. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom appelsinjuice, sukker og abrikoser i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Tag gryden af varmen og rør abrikoserne til en mos. Lad den køle af.

Pisk fløden næsten stiv. Tilsæt flormelis, vaniljekorn og appelsinjuice. Vend forsigtigt mosen i og smag til.

Mandelbund

Bland sukker og mandler. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Hæld blandingen i en smurt, meldrysset springform (ca. 22 cm i diameter). Bag mandelbunden midt i ovnen. Lad den køle af.

Fordel abrikoscremen på mandelbunden. Pynt dessertkagen ved at trække tynde striber smeltet overtrækschokolade med en ske. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Tip

Sommerfyld: Bland flødeskum med hindbær og jordbær eller nektariner i både. Smag til med sukker.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Tips

Frysetip: Mandelbunden kan fryses.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 9750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 56 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: