Mandelcreme

Luftig og glat mousse med smag af risalamande. Server med frisk frugt.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mandelcreme

Luftig og glat mousse med smag af risalamande. Server med frisk frugt.

Antal portioner
  • 4 blade husblas
  • 150 g smuttede mandler
  • 4 dl skummetmælk
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 3 æggeblommer
  • 1 vaniljestang - kornene heraf
  • 1 æggehvide
  • 300 g grønne vindruer
  • 1 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Blend mandlerne længe med skummetmælk, til det danner en helt jævn mandelmælk. Pisk sukker og æggeblommer grundigt i en gryde, tilsæt mandelmælk og vaniljekorn og varm langsomt op, til cremen tykner. Tag den af varmen. Smelt husblassen, med det vand der hænger ved, i den varme creme. Lad cremen køle af. Pisk æggehviden stiv og vend den i den afkølede creme. Fordel mandelcremen i portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer. Halver druerne, befri dem for stilke og kerner, og vend dem med sukker. Læg en skefuld af denne druesalat i en bunke øverst på hver mandelcreme lige inden servering.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 37 %
Print