Mandelgrød med hyldeblomst og bær

Fyldig grød af perlerug kogt i hyldeblomstsaft og vendt i 9% fløde med masser af grofthakkede mandler og et strejf af revet limeskal. Serveret med de let marinerede bær og pyntet med hyldeblomster eller morgenfruer er der ikke et øje tørt.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mandelgrød med hyldeblomst og bær

Fyldig grød af perlerug kogt i hyldeblomstsaft og vendt i 9% fløde med masser af grofthakkede mandler og et strejf af revet limeskal. Serveret med de let marinerede bær og pyntet med hyldeblomster eller morgenfruer er der ikke et øje tørt.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 400 g friske bær, fx jordbær, blåbær, hindbær, ribs eller brombær
  • 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Mandelgrød

Pynt

  • spiselige blomster, fx hyldeblomster eller morgenfruer

Fremgangsmåde:

Vend bærrene med hyldeblomstsaft og limesaft. Stil bærrene tildækket på køkkenbordet i mindst ½ time. Smag til.

Mandelgrød

Bring vand, hyldeblomstsaft og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Skyl perlerugen godt og kom den i gryden. Kog rugperlerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min. Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Tilsæt fløde og mandler og varm grøden igennem. Tilsæt limeskal og smag til.

Server de marinerede bær på toppen af grøden.

Tip

Du kan tilsætte mælk eller vand, hvis du synes grøden er for fast.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 30 %
Print