Marcipansnitter

Hjemmelavet konfekt er hyggeligt at lave - og så smager det meget bedre end marcipansnitter købt i en plastikpose!
Antal portioner
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marcipansnitter

Hjemmelavet konfekt er hyggeligt at lave - og så smager det meget bedre end marcipansnitter købt i en plastikpose!

Antal portioner

20 stk. pr. portion

Chokoladecreme

  • 25 g smør
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 600 g ren, rå marcipan

Pynt

  • sigtet flormelis

Fremgangsmåde:

Chokoladecreme

Del chokoladen i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med fløde og vaniljekorn. Smelt chokoladen ved jævn varme og under omrøring. Hæld chokoladeblandingen i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist hasselnøddekernerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Lad nødderne køle af og vend dem forsigtigt i chokoladecremen.

Del marcipanen i 4 stykker. Rul hvert stykke ud til en firkantet plade (ca. 10 x 30 cm). Fordel halvdelen af chokoladecremen på en marcipanplade og læg en anden marcipanplade ovenpå - i alt 3 lag. Del stykket i 20 firkanter (ca. 3 x 5 cm) og skær hver firkant i 2 trekanter - i alt 40 marcipansnitter. Gentag med de sidste 2 marcipanplader og resten af chokoladecremen. Stil marcipansnitterne tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Ved serveringen

Pynt marcipansnitterne og server straks.

Tip

Marcipansnitterne kan opbevares i køleskabet i ca. 2 døgn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,1 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 56 %
Print

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Et glas sød marsala vil være dejligt til en marcipansnitte Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade