Marinerede æbler med grillet creme

Med opskriften på marinerede æbler med grillet creme kan du servere en lækker og anderledes æbledessert! Æblerne er marineret med velsmagende orangelikør og dækket af lækker creme.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede æbler med grillet creme

Med opskriften på marinerede æbler med grillet creme kan du servere en lækker og anderledes æbledessert! Æblerne er marineret med velsmagende orangelikør og dækket af lækker creme.

Antal portioner

Marinerede æbler

  • 1 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 4 skrællede æbler i tynde både, fx Ingridmarie
  • 2 spsk orangelikør

Creme

Fremgangsmåde:

Marinerede æbler

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt æblerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Hæld æblerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en skål og hæld likør over. Stil æblerne tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Creme

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn til en luftig "æggesnaps". Pisk fløden næsten stiv og vend den forsigtigt i "æggesnapsen". Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 45 min.

Fordel de marinerede æbler i 4 små, ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter). Rør cremen op og hæld den over frugterne. Grill desserten øverst i ovnen.

Grill

Ca. 1½ min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4990 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 4 %
Print