Marinerede æbler

Skøn dessert for både børn og voksne med hjemmemarinerede æbler, æblesirup og kvark. Dejlig nemt og lækkert!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede æbler

Skøn dessert for både børn og voksne med hjemmemarinerede æbler, æblesirup og kvark. Dejlig nemt og lækkert!

Antal portioner

Æblesirup

  • 6 dl æblejuice
  • 150 g rørsukker (ca. 1¾ dl)
  • 4 hele stjerneanis
  • 3 uskrællede æbler, fx elstar

Dressing

Pynt

  • æblesirup
  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • 100 g sprøde småkager, fx specier

Fremgangsmåde:

Æblesirup

Bring æblejuice, sukker og anis i kog i en tykbundet gryde.

Fjern stilk og blomst på æblerne. Halver dem på tværs og fjern forsigtigt kernehuset med en teske. Kom de halve æbler i den varme sukkerlage med snitfladen nedad. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 1 min. Tag æblerne op med en hulske og kom dem i en plasticpose til madlavning. Kog lagen videre ved jævn varme og uden låg i ca. 40 min. eller til der er ca. 2 dl æblesirup. Lad den varme sirup køle let af (ca. 10 min.). Hæld siruppen ned til æblerne og luk posen tæt. Lad dem marinere i køleskabet i ca. 2 timer. Vend posen efter ca. 1 time.

Dressing

Bland kvark med 2 spsk af den afkølede æblesirup og smag til.

Ved serveringen

Sæt de marinerede æbler på portionstallerkener. Kom lidt dressing i hvert æble og pynt med æblesirup og citronmelisseblade. Server resten af dressingen i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 18 %
Print