Marinerede gulerødder med græskarkerner
45 min

Marinerede gulerødder med græskarkerner

Lun salat med en frisk smag af lime - server med brød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede gulerødder med græskarkerner

Lun salat med en frisk smag af lime - server med brød.

Antal portioner
  • 8 gulerødder i korte stave
  • 1 liter kogende vand
  • 2 spsk græskarolie eller anden olie
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g græskarkerner (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g landbrød

Fremgangsmåde:

Kom gulerødderne i en skål og hæld kogende vand over. Lad gulerødderne trække i ca. 2 min., hæld vandet fra og vend dem sammen med 1 spsk af græskarolien, limeskal, -saft, salt og peber. Lad gulerødderne marinere i ca. 15 min. og smag til.

Lad resten af olien blive varm i en pande. Rist græskarkernerne ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Lad græskarkernerne dryppe af på køkkenrulle og drys dem med salt.

Skær osten i tynde trekanter. Læg en bund af romainesalat i et fad. Fordel herpå de marinerede gulerødder, ost og de ristede græskarkerner. Læg limebåde på fadet og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 54 %
Print