Marinerede jordbær med grillet creme

En simpel, men lækker opskrift på marinerede jordbær med grillet creme. De søde jordbær med den sprøde creme er en fryd, for både øjet og ganen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede jordbær med grillet creme

En simpel, men lækker opskrift på marinerede jordbær med grillet creme. De søde jordbær med den sprøde creme er en fryd, for både øjet og ganen.

Antal portioner

Marinerede jordbær

  • 225 g friske jordbær i kvarte
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk orangelikør
  • 1 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 3 stilke rabarber i tynde skiver

Creme

Fremgangsmåde:

Marinerede jordbær

Kom jordbærrene i en skål og drys med sukker. Hæld likør over. Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rabarberne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Hæld rabarberne til afdrypning i en sigte.

Creme

Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn til en luftig "æggesnaps". Pisk fløden næsten stiv og vend den forsigtigt i "æggesnapsen". Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 45 min. Fordel de marinerede jordbær og de afkølede rabarber i 4 små, ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter). Rør cremen op og hæld den over frugterne. Grill desserten øverst i ovnen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 4 %
Print