Marinerede jordbær med lakridscreme

En rigtig flot portionsanrettet dessert til buffetbordet - lakrids og jordbær i kombination er altså bare sagen!
Bedømmelse (61 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede jordbær med lakridscreme

En rigtig flot portionsanrettet dessert til buffetbordet - lakrids og jordbær i kombination er altså bare sagen!

Opskriften gælder for 24 personer

Lakridscreme

Marinerede jordbær

  • 1 kg pillede, skyllede jordbær
  • 5½ spsk rørsukker
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • 2 spsk meget finthakkede friske timianblade

Pynt

  • kviste af frisk timian

Fremgangsmåde:

Lakridscreme

Rør knust lakrids og sukker sammen med fløden i en stor skål. Pisk fløden til en let skum. Vend limeskal i og stil lakridscremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Marinerede jordbær

Skær jordbærrene i kvarte og vend dem sammen med sukker, limesaft og timian. Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Kom lakridscremen i 24 glas - ca. 3 spsk pr. glas. Fordel de marinerede jordbær med lage i glassene. Pynt med timiankviste og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 72 %
Print