Marinerede koteletter med lun bønnesalat

Tomat- og cremefraichesaucen bliver både brugt til at lynmarinere koteletterne i og til at vende sammen med pastaen. Nemt, velsmagende og hurtigt.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede koteletter med lun bønnesalat

Tomat- og cremefraichesaucen bliver både brugt til at lynmarinere koteletterne i og til at vende sammen med pastaen. Nemt, velsmagende og hurtigt.

Antal portioner

Lun bønnesalat

  • 400 g rensede grønne bønner
  • 10 g smør
  • 14 forårsløg i 3 cm stykker (ca. 200 g)
  • 3 små hakkede fed hvidløgsfed
  • ¾ tsk groft salt
  • 500 g frisk fuldkornspasta, fx fettuccine
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Kom ½ dl af saucen i en plastikpose egnet til madvarer sammen med hvidløg, eddike, honning og salt. Bland ingredienserne godt og kom koteletterne i posen og vend godt rundt. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - vend en gang undervejs.

Lun bønnesalat

Kom bønnerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i ca. 3 min. Hæld vandet fra. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits forårsløgene i ca. 1 min. Tilsæt bønner, hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 1 min. Smag til.

Kom imens pastaen i kogende vand tilsat salt. Kog den i ca. 3 min. til pastaen er mør uden at være blød. Tag 1 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i en sigte. Kom pastaen tilbage i gryden sammen med den ene dl kogevand og resten af tomatsaucen. Varm godt igennem og server pastaen sammen med de stegte, marinerede koteletter og den lune bønnesalat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %
Print