Marinerede sild med friterede løg

Marinerede sild med friterede løg

30 min
Uhm...friterede sprøde løg til de marinerede sild er lækker, ny variation over temaet marinerede sild med løg. Hertil serverer vi en let grøn mayo, smilende æg og rugbrød....en perfekt start på frokosten. Har du lyst til en lidt anderledes opskrift på marinerede sild, så prøv denne her - klassisk og med et sprødt tvist - skøn til både jul, påske, pinse - og når du ellers har lyst til marinerede sild.
https://www.arla.dk/opskrifter/marinerede-sild-med-friterede-log/

Sådan gør du

Ramsløgsmayo
  • Kom hytteost, ramsløg, citronsaft, sennep og salt i en foodprocessor eller hurtighakker.
  • Hak ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. - eller til mayo'en er glat.
  • Stil ramløgsmayo'en tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Friterede løg
  • Skyl løgringene i koldt vand.
  • Lad dem dryppe af i en sigte og vend de fugtige løgringe i rugmel.
  • Varm olien godt op i en gryde ved jævn varme.
  • Del løgringene i 4 portioner.
  • Dybsteg, ved jævn til kraftig varme, en portion ad gangen i den varme olie, 2-3 min., til de er gyldne og sprøde.
  • Lad de friterede løgringe dryppe af på køkkenrulle og vend dem med salt.
  • Server de marinerede sild med halve, smilende æg, ramsløgsmayo, friterede løg og rugbrød.

I stedet for ramsløg, kan du bruge 3 dl babyspinatblade vendt med 1 lille knust fed hvidløg.

Energiindhold for hele retten:

15841 kJ / 3786 kcal

Næringsindhold pr. 100g

798 kJ / 191 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 16,6 % 7,8 g
Kulhydrat: 37,2 % 17,5 g
Fedt: 46,2 % 9,9 g
Mere inspiration

Her en dejlig opskrift på hjemmelavet rugbrød.

Rugbrød
60+ min
Rugbrød
(43)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Ramsløgsmayo
225 g Hytteost
3 dl Rensede blade af ramsløg
2 tsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Dijonsennep
¼ tsk Groft salt
Friterede løg
3 Løg i meget tynde ringe (ca. 200 g)
75 g Groft rugmel (ca. 1¼ dl)
½ liter Neutral olie, fx rapsolie
½ tsk Fint salt
4 Marinerede sild i mundrette stykker (ca. 300 g)
8 Smilende æg
Pynt
Fintstrimlede blade af ramsløg
Tilbehør
8 skiver Rugbrød - evt. ristet