Sildemad

Sildemad

20 min
En sildemad til frokost er bare så dejligt nemt, hurtigt og velsmagende. Det kræver bare at du har rugbrød, sild, løg - og karrysalat. Her er en opskrift på en hurtig genvej, hvis du pludselig har brug for en større portion karrysalat, eller du bare har lyst til en næsten hjemmelavet af slagsen.
https://www.arla.dk/opskrifter/sildemad/

Sådan gør du

Hurtig karrysalat
  • Bland alle ingredienserne og smag til.
Sildemad
  • Læg en sildefilet på hvert stykke brød, top op med karrysalat og pynt med løgskiver og krydderurter.
Energiindhold for hele retten:

7571 kJ / 1810 kcal

Næringsindhold pr. 100g

787 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 11 % 5,1 g
Kulhydrat: 35,8 % 16,5 g
Fedt: 53,2 % 11,3 g
Mere inspiration

En sildemad er endnu bedre på hjemmebagt rugbrød.

Rugbrød
60+ min
Rugbrød
(43)
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Hurtig karrysalat
150 g Karrysalat eller æggesalat
1 dl Creme fraiche, et andet syrnet produkt eller mayonnaise
1- 2 Grofthakkede hårdkogte æg
2- 3 Cornichoner i små tern
1 Æble i tern (kan udelades)
1 spsk Karry
½ tsk Groft salt
Sildemad
4 skiver Groft rugbrød
4 Marinerede sild
1 Rødløg i ringe
Klippede friske krydderurter, fx karse og purløg