Marineret kalvefilet med svampesauce
60+ min

Marineret kalvefilet med svampesauce

En god hjemmelavet marinade giver saft og kraft til retten.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marineret kalvefilet med svampesauce

En god hjemmelavet marinade giver saft og kraft til retten.

Antal portioner

Marinade

  • 1½ spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 2 spsk blade af frisk timian
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 små finthakkede fed hvidløgsfed
  • 1 spsk japansk sojasauce
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 skiver kalvefilet
  • 25 g smør

Svampesauce

Tilbehør:

  • 1½ kg kogte kartofler, fx aspargeskartofler
  • 450 g grøn salat, fx rucolasalat

Fremgangsmåde:

Marinade

Bland ingredienserne til marinaden.

Læg kalvekødet i et lille dybt fad og hæld marinaden over. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 4 timer. Vend kødstykkerne efter ca. 2 timer.

Lad smørret gyldne i en sauterpande. Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe af. Brun kødstykkerne ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme. Skru ned til jævn varme og steg yderligere ca. 1½ min. på hver side, eller lidt længere hvis kødet ønskes mere stegt. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket.

Svampesauce

Tør panden af og lad smørret smelte ved kraftig varme. Svits svampene i ca. 1 min. Tilsæt saucen og bring blandingen i kog. Kog ved svag varme i ca. 2 min. og smag til med salt. Server svampesaucen med kalvefilet, kartofler og grøn salat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 30 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Til svampe er ældre vine altid gode, så køb den ældste rødvin fra Bordeaux, du kan finde Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til kylling