Marineret kalvelever
60+ min

Marineret kalvelever

Kalvelever på en anderledes måde. Med denne lækre opskrift på marineret kalvelever og sauterede grøntsager vil du med garanti imponere både familie og venner.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marineret kalvelever

Kalvelever på en anderledes måde. Med denne lækre opskrift på marineret kalvelever og sauterede grøntsager vil du med garanti imponere både familie og venner.

Antal portioner
  • 500 g kalvelever

Marinade

  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • ½ dl vand
  • 1 spsk hakkede friske rosmarinblade
  • 1 tsk finthakkede laurbærblade
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grøntsager

  • 25 g smør
  • 3 zittauerløg i halve ringe
  • 2 røde peberfrugter i halve ringe
  • 6 små tomater i kvarte
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 800 g kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Skær leveren i ca. 1 cm tykke skiver og rens dem for hinder og eventuelle årer.

Marinade

Bland eddike, vand og krydderurter i en plastikpose, egnet til madvarer. Kom leverskiverne i posen og luk den. Vend godt rundt og lad leverskiverne marinere i køleskabet i ca. 1 time.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Tag leveren op af marinaden. Steg leverskiverne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side. Drys med salt og peber og lad leveren hvile tildækket i et fad i ca. 10 min.

Grøntsager

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og peberfrugter i ca. 2 min. Tilsæt tomater, salt og peber. Svits i yderligere ca. 2 min. og smag grøntsagerne til.

Ved serveringen

Fordel lidt af de varme grøntsager på leverskiverne. Server resten af grøntsagerne i en skål ved siden af.

Tips

Grøntsagerne kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %
Print