Marineret kyllingebryst med varm dressing

Den lune, krydrede og fyldige dressing tilfører salaten et ekstra lækkert pift.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marineret kyllingebryst med varm dressing

Den lune, krydrede og fyldige dressing tilfører salaten et ekstra lækkert pift.

Antal portioner

Marinade

  • 1 dl vand
  • 4 spsk risvinseddike
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 4 kyllingefileter

Salat

  • 200 g friske sukkerærter i tynde skrå strimler
  • 1 liter fintstrimlet romainesalat
  • ¾ liter hovedsalat i mindre stykker
  • 4 store, blå blommer i tynde både
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt

Varm dressing

  • marinade fra kyllingen
  • 1 dl vand
  • 40 g koldt smør i små stykker

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled fx jasminris (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Marinade

Rør alle ingredienserne sammen. Rens kødet for evt. sener og hinder. Kom kyllingekødet i en plastikpose egnet til madlavning og hæld marinaden ved. Luk posen tæt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 1½ time.

Salat

Anret sukkerærter, de 2 slags salat og blommer på 4 store tallerkener.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Tag kyllingestykkerne op - gem marinaden. Brun kyllingestykkerne ca. ½ min. på hver side ved kraftig varme. Skru ned til svag varme og steg stykkerne ca. 6 min. på hver side. Tag kødet af panden, drys med salt og lad kyllingestykkerne hvile tildækket i ca. 10 min.

Varm dressing

Fjern eventuelle kødstykker fra panden. Hæld marinaden i panden og tilsæt vandet. Kog blandingen i ca. ½ min. Tag panden af varmen og pisk det kolde smør i, lidt ad gangen. Smag dressingen til.

Ved serveringen

Skær hvert kyllingebryst i to stykker på skrå og anret dem på salaten. Dryp med lidt af dressingen og server resten i en skål ved siden af.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 27 %
Print