Matjessildesalat

Sommersalat med matjesssild kan gøre det ud for en god og mættende frokost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Matjessildesalat

Sommersalat med matjesssild kan gøre det ud for en god og mættende frokost.

Antal portioner

Sauce

  • 2 dåser matjessild (ca. 200 g)
  • 8 kogte kartofler
  • 3 kogte rødbeder, skrællede
  • 1 liter blandede babysalatblade
  • 1 dl klippede purløg
  • 50 g smør

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Sauce

Rør fraiche, sennep og salt sammen. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Lad sildefileterne dryppe af og skær dem i store stykker. Skær kartofler og rødbeder i skiver.

Ved serveringen

Anret salaten på tallerkener. Fordel kartofler og rødbeder herpå sammen med sild og purløg. Lad smørret smelte og brune let i en gryde og fordel det over salaten. Server straks med rugbrød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 38 %
Print