Medaljer med cappuccinocreme

Jamen hvad kan man så næsten ønske sig mere en at få en medalje om den er med fløde og hindbær eller som her med kaffesmag.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Medaljer med cappuccinocreme

Jamen hvad kan man så næsten ønske sig mere en at få en medalje om den er med fløde og hindbær eller som her med kaffesmag.

8 stk. pr. portion

Antal portioner

Mørdej

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 spsk flormelis
  • 100 g koldt smør i små stykker
  • 1 æggeblomme

Cappuccinoglasur

  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 1 spsk varm cappuccino
  • 8 chokoladekaffebønner

Cappuccinocreme

Fremgangsmåde:

Mørdej

Bland mel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til det ligner revet ost. Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen. Form dejen til en kugle og tryk den lidt flad. Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Tag den ud af køleskabet ca. 10 min. før udrulning.

Rul dejen ud, på et meldrysset bord, til en ca. 2 mm tyk dejplade. Stik 16 runde kager ud med en kageudstikker eller et glas (ca. 7 cm i diameter). Flyt forsigtigt kagerne over på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen, til de er let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Cappuccinoglasur

Rør flormelis med den varme cappuccino til en jævn glasur. Fordel glasuren på de 8 kager. Pynt med en chokoladekaffebønne og lad glasuren stivne.

Cappuccinocreme

Hæld piskefløden i en skål sammen med cappuccinopulver og flormelis og pisk fløden stiv.

Ved serveringen

Fordel cappuccinocremen på de sidste 8 kager, og læg kagerne med glasur over som låg. Server straks.

Bagetid

Ca. 6 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 59 %
Print