Meunierestegt fisk med brunet smør
30 min

Meunierestegt fisk med brunet smør

Stegt fisk, let paneret i hvedemel - en såkaldt meunierestegning. Med nøddebrunt smør, kapers og citron....Uhm!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Meunierestegt fisk med brunet smør

Stegt fisk, let paneret i hvedemel - en såkaldt meunierestegning. Med nøddebrunt smør, kapers og citron....Uhm!

Antal portioner
  • 2 store flåede rødtunger, rødspætter eller skrubber (ca. 800 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 100 g smør
  • 4 spsk kapers - uden lage
  • ½ dl hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - koges
  • 300 g grøn salat drysset med salt og peber
  • citroner i både

Fremgangsmåde:

Rens, skyl og tør fiskene. Drys med salt og vend dem derefter i mel. Lad ca. 25 g af smørret blive gyldent i en pande. Steg den ene fisk, ca. 3 min. på hver side - hold den varm i ovnen mens du steger den anden fisk i 25 g smør. Tør panden af og smelt resten af smørret ved jævn varme, til det er lysebrunt. Læg de 2 stegte fisk i et fad. Drys med kapers og persille og hæld det brunede smør over. Server med kartofler, salat og citronbåde.

Hold fisken varm i ovnen

Ca. 10 min. ved 100° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 33 %
Print