Mini fastelavnsboller

Små søde fastelavnsboller med fyld af marcipan og flødeskum
Bedømmelse (41 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mini fastelavnsboller

Små søde fastelavnsboller med fyld af marcipan og flødeskum

30 boller pr. portion

Opskriften gælder for 1 portion

Dej

Fyld

Pynt

  • sigtet flormelis

Fremgangsmåde:

Dej

Smelt smørret, kom mælken i og varm op til 37°. Smuldr gæren i en stor skål, hæld mælken over, og rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, kvark, kardemomme, sukker og det meste af melet. Ælt dejen godt i gennem - den skal være blank og smidig. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time. Hæld dejen ud på et bord og form den til cirka 30 små runde boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i cirka 20 min. Pensl bollerne med æg, og bag dem midt i ovnen. Lad bollerne køle af på en rist under et viskestykke.

Fyld

Skær et låg af hver bolle, tag lidt af "indmaden" ud og bland det med marcipan og mælk. Læg fyldet tilbage i bollerne. Pisk fløden og læg lidt flødeskum på toppen af fyldet. Læg lågene på og sigt med lidt flormelis.

Tip

Mini fastelavnsbollerne kan også laves med safran. Tilsæt ca. ½ g safrantråde sammen med kvarken.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 40 %
Print