Minifiskefrikadeller
45 min

Minifiskefrikadeller

Få fisk på menuen med disse lækre frikedeller - uhmm.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Minifiskefrikadeller

Få fisk på menuen med disse lækre frikedeller - uhmm.

Antal portioner

Fiskefrikadeller

  • 400 g mørksejfileter
  • 1 fintrevet gulerod
  • 2 spsk hakket bredbladet persille
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rapsolie
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornspasta, fx spaghetti

Sauce

Pynt

  • både af citroner

Fremgangsmåde:

Fiskefrikadeller

Fjern eventuelle ben fra fisken. Hak fileterne godt med en skarp kniv. Rør fiskekød, gulerødder, persille, citronskal, salt og peber sammen. Form farsen til ca. 20 små runde frikadeller (ca. 1 spsk pr stk.). Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved jævn varme ca. 6 min. - vend af og til.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. - til den er mør uden at være blød. Gem 1 dl pastavand til saucen. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Sauce

Lad imens fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits chili og gulerødder i ca. 2 min. Tilsæt hakkede tomater, fløde, pastavand, salt og peber. Kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt persille og smag til.

Ved serveringen

Vend sauce og spaghetti sammen og fordel minifrikadellerne herpå. Pynt med citronbåde.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 23 %
Print