Miniscones med flødeskum og jordbærmarmelade

Nyd de engelske miniscones lune med flødeskum og hjemmelavet jordbærmarmelade. Lav jordbærmarmeladen i god tid, så den kan nydes med de friskbagte miniscones.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Miniscones med flødeskum og jordbærmarmelade

Nyd de engelske miniscones lune med flødeskum og hjemmelavet jordbærmarmelade. Lav jordbærmarmeladen i god tid, så den kan nydes med de friskbagte miniscones.

Ca. 12 stk.

Antal portioner

Jordbærmarmelade

  • 250 g rensede jordbær i kvarte
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • ½ tsk geleringsmiddel, fx rød melatin
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk flydende atamon

Pensling

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en stor skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt mælk og fløde og saml hurtigt dejen på et meldrysset bord. Rul dejen ud, stadig på et meldrysset bord - til ca. 1½ cm tykkelse. Udstik 12 scones (ca. 6 cm i diameter). Stil de 12 miniscones på en plade med bagepapir og pensl dem med piskefløde. Bag dem midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Jordbærmarmelade

Kom jordbær og sukker i en gryde og bring det i kog ved jævn varme. Skru ned og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min. Tag jordbærrene op med en hulske og kom dem i et atamonskyllet glas. Kog jordbærlagen ved svag varme i ca. 10 min. Rør geleringsmiddel og sukker sammen og drys det i jordbærlagen under omrøring. Kog blandingen i yderligere ca. 2 min. og tilsæt atamon. Lad jordbærlagen køle af i ca. 10 min., og hæld den over jordbærrene. Rør forsigtigt rundt i marmeladen og stil det tildækket på køl.

Pisk fløden til et skum og server de lune miniscones med flødeskum og jordbærmarmelade.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan erstatte den hjemmelavede jordbærmarmelade med en købt udgave.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 44 %
Print