Mokka-panna cotta med ristede mandler
60+ min

Mokka-panna cotta med ristede mandler

En dejlig og velsmagende middelhavs-inspireret opskrift. Desserten har en lækker kaffesmag og smager himmelsk med ahornsirup og hakkede mandler.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mokka-panna cotta med ristede mandler

En dejlig og velsmagende middelhavs-inspireret opskrift. Desserten har en lækker kaffesmag og smager himmelsk med ahornsirup og hakkede mandler.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 100 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 4 spsk ahornsirup

Pynt

  • chokoladekaffebønner
  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hak kaffebønnerne groft og kom dem i en tykbundet gryde sammen med fløde og sukker. Bring blandingen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og lad kaffebønnerne trække i fløden i ca. 5 min. Si kaffebønnerne fra og smag til. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme mokkafløde. Rør til husblassen er opløst og fordel mokkafløden i 8 engangskopper eller små forme - ca. 1¼ dl i hver. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 8 timer.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Læg mandlerne på fedtsugende papir.

Ved serveringen

Løsn panna cottaerne i kanten med en kniv. Dyp hver kop et kort øjeblik i meget varmt vand. Vend panna cottaerne ud på tallerkener og fordel mandler og ahornsirup rundt om.

Tip

Moccapanna cottaerne kan laves dagen før. Så skal man kun bruge 3 blade husblas.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 13 %
  • Fedt: 83 %
Print