Mørbrad med æbler og perlespelt

Retten serveres med cremet savoykål og sirup eller ælegelé.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørbrad med æbler og perlespelt

Retten serveres med cremet savoykål og sirup eller ælegelé.

Antal portioner
  • 3 dl perlespelt - polerede speltkerner
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 10 g smør
  • 4 spsk æblesirup
  • 3 uskrællede æbler i både, fx rød gråsten
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • æblesirup

Fremgangsmåde:

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Skær mørbraden i 12 skiver og tryk dem let til bøffer. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun bøfferne på begge sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt sirup, æblebåde, salt og peber og svits det sammen med kødet i ca. 3 min. - vend bøfferne af og til. Smag til.

Fjern imens de yderste, grove blade og stokken fra savoykålen. Skær kålen i strimler - fjern evt. de groveste ribber. Skyl savojkålen, kom den i en stor skål og hæld kogende vand over. Hæld straks kålen til afdrypning i et dørslag - lad den dryppe godt af. Bring fløde, chili og salt i kog i en tykbundet gryde. Vend kålen i fløden, varm godt igennem og smag til.

Fordel perlespelten i et fad og anret mørbradbøffer med sirup og æblebåde ovenpå. Server den varme kål og ekstra sirup i skåle ved siden af.

Tips

I stedet for æblesirup kan man bruge æblegelé eller appelsinsirup.

Man kan også selv lave en appelsinsirup: Bring ¼ liter appelsinjuice og 1 dl sukker i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er ca. 1½ dl appelsinsirup - rør af og til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 17 %
Print