Mørbrad med brie- og sveskefyld

Serveres med bagte kartofler, rødløg og varm ostesauce.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørbrad med brie- og sveskefyld

Serveres med bagte kartofler, rødløg og varm ostesauce.

Antal portioner
  • 150 g Castello® økologisk brie
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 2 tsk hakkede friske estragonblade
  • 75 g bløde svesker uden sten
  • 125 g røget skinke i tynde skiver
  • bomuldssnor
  • 25 g smør
  • ½ dl vand
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 tsk lys saucejævner
  • evt. kulør

Pynt

  • friskkværnet peber og friske estragonkviste

Tilbehør

  • 1 kg bagte, halve aspargeskartofler
  • 600 g bagte rødløg

Fremgangsmåde:

Skær halvdelen af osten i skiver og skær skorpen af resten. Lav en dyb ridse med en skarp kniv ned gennem mørbraden og fyld estragon, osteskiver og svesker i. Sno skinke om mørbraden og luk den tæt med bomuldssnor 5-6 steder. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbraden på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt vand og steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - med den ridsede side opad. Tag kødet op og hold det varmt. Kom fløde og osten uden skorpe i stegeskyen. Bring saucen i kog, tag panden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Skær mørbraden i 4 tykke skiver og del hver skive med et skråt snit til i alt 8 bøffer. Anret bøfferne på tallerkener, kom lidt sauce ved og drys med peber. Server sammen med kartofler, løg og resten af saucen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 38 %
Print

Vin match

Zinfandel Californien, USA

En mellemkraftig rødvin med god frugtsødme vil være god til denne ret, fx en zinfandel fra Californien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød