Mørbrad med koriandergulerødder

Korianderfrøene har lidt orangesmag og passer fint til appelsin. De smager helt anderledes end de friske korianderblade, der er meget parfumerede.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørbrad med koriandergulerødder

Korianderfrøene har lidt orangesmag og passer fint til appelsin. De smager helt anderledes end de friske korianderblade, der er meget parfumerede.

Antal portioner
  • 1 afpudset svinemørbrad i 1½ cm skiver
  • 15 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • 125 g fileter af appelsin - 2 appelsiner
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • ½ dl hakkede friske korianderblade

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Knus korianderfrøene – fx i en morter. Rist de knuste korianderfrø og friskkværnet peber i en tykbundet gryde, ved kraftig varme i ca. ½ min. Kom fløden i gryden sammen med gulerødder og salt. Bring gulerødderne i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Tag låget af gryden og kog gulerødderne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Lad imens fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg mørbradskiverne ved kraftig varme, ca. 1½ min. på hver side. Drys med salt, kom kødet i et lille fad og hold det varmt.

Kom koriandergulerødderne i et fad. Fordel appelsinfileterne henover og drys med nødder og korianderblade. Server straks sammen med mørbrad og kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 27 %
Print