Mørbrad og flødesauce med squash

Mørbrad med en lækker cremet sauce serveret til
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mørbrad og flødesauce med squash

Mørbrad med en lækker cremet sauce serveret til

Antal portioner
  • 1 svinemørbrad
  • 10 g smør
  • ½ dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Tilbehør

  • 1 kg kartofler i både

Fremgangsmåde:

Afpuds mørbraden for sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun mørbraden på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tilsæt vand og drys med salt og peber. Steg mørbraden ved svag varme og under låg i ca. 12 min. - vend af og til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne i ca. 5 min. Tilsæt madlavningsfløde, stegesky, rosmarin og salt. Kog saucen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt squash og kog, stadig ved kraftig varme og under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Skær enderne af mørbraden og skær den derefter i tykke skiver. Fordel flødesauce med squash på varme tallerkener.

Anret 2-3 skiver kød på hver tallerken, pynt med rosmarinkviste og server straks.

Tips

Svinemørbrad kan erstattes af skinkemignon. Den skal stege i ca. 25 min. efter bruning. I stedet for stegte kartoffelbåde som tilbehør kan man servere friskkogt pasta og revet ost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7683 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 26 %
Print