Muffins med æble og kanel
1 timer

Muffins med æble og kanel

Æble og kanel er og bliver et makkerpar! Disse muffins er skønne og saftige - men du kan også lave dem med chokolade.
Bedømmelse (51 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muffins med æble og kanel

Æble og kanel er og bliver et makkerpar! Disse muffins er skønne og saftige - men du kan også lave dem med chokolade.

Antal portioner
  • 1 æg
  • 1¼ dl sukker
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • ¾ dl mælk
  • 1¼ dl hvedemel
  • ¾ tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • 90 g smeltet smør
  • 1 uskrællet æble, fx elstar

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt mælk. Bland mel, bagepulver og kanel sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Tilsæt fedtstoffet. Riv æblet groft, pres det fri for væde og vend straks det revne æble i dejen. Hæld den i 6 smurte muffinsforme eller små, runde aluforme - ¾ dl dej pr. form. Bag kagerne midt i ovnen. Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist. Vend dem ud og drys med flormelis.

Tip

I stedet for flydende fedtstof kan du bruge 100 g smeltet smør

Variation - chokolademuffins

Udelad æble og kanel. Smelt i stedet 125 g mørk chokolade sammen med fedtstoffet - lad det køle let af. Vend yderligere 75 g hakket mørk chokolade i dejen. Fordel dejen i 6 store muffinsforme - evt. silikoneforme (a ca. 2½ dl) - kom ca. 1 dl dej i hvert hul. Eller brug en form med 12 huller - kom evt. en fast papirform i hullet (a ca. 1 dl) - kom ca. ½ dl dej i hvert hul.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 48 %
Print