Citronmuffins
Butter Hack af Christel Pixi

Citronmuffins

- Med koldskåls butter hack

Her er, hvad du skal bruge:

Citron muffins:

  • 70 g tempereret smør
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1/2 tsk revet citronskal
  • 190 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 natron
  • 1/4 fint salt

Frosting:

  • 200 g tempereret smør
  • 400 g flormelis 
  • ½ dl koldskål eller kærnemælk
  • ½ tsk revet citronskal 
  • 1 tsk vaniljesukker

Se hvordan man gør i videoen.

Fremgangsmåde:

  1. Start med at forvarme din ovn til 180 grader og beklæd en muffinform (12 stk.) med papirforme eller med bagepapir
  2. Pisk smør og sukker i en stor skål indtil det er lyst og luftigt
  3. Tilsæt æg og pisk indtil det er jævnt. Tilsæt nu vaniljeekstrakt, yoghurt og revet citronskal og sæt blandingen til side
  4. Sigt hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål. Vend nu halvdelen af din tilsidesatte blanding af mel i din smørblanding og bland indtil alle tørre lommer er væk
  5. Vend nu resten af din melblanding i med en spatel indtil dejen har en ensartet masse. Konsistensen vil være fast og klæg
  6. Fyld nu muffinformene 3/4 op med dej
  7. De hæver og må derfor ikke fyldes op til kanten
  8. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter
  9. Stik en tandstik i en af dine citronmuffins efter 12 minutter. Kommer den ud uden dej på, er de færdige. Hvis ikke, så giv dem 2 minutter mere
  10. Placer de færdigbagte muffins på en bagerist og lad dem køle af
  11. Imens dine muffins køler af kan du lave din frosting
  12. I en skål pisker du smør, flormelis, koldskål, citronskal og vaniljesukker indtil du har en lys og luftig masse. Du kan ikke piske for længe. Smør frostingen på dine muffins med en lille spatel eller med en sprøjtepose
Citronmuffins