Muslinger i spicy fløde

Skønne muslinger i stærkt selskab. Den stærke krydring giver en perfekt kontrast til den fede fløde og de magre og mildt smagende muslinger.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muslinger i spicy fløde

Skønne muslinger i stærkt selskab. Den stærke krydring giver en perfekt kontrast til den fede fløde og de magre og mildt smagende muslinger.

Antal portioner
  • 1½ kg danske blåmuslinger i skal
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 3 spsk finthakket citrongræs
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 store finthakkede fed hvidløgsfed
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær

Tilbehør

  • langtidshævet landbrød
  • limefrugter i både

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring hvidvin, citrongræs, chili, hvidløg og ingefær i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Fordel muslingerne i 4 dybe tallerkener og hold dem varme. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Kom kogelagen i gryden sammen med fløde, forårsløg, rødløg og salt. Kog blandingen i ca. 1 min. og smag til. Hæld cremen over muslingerne, drys med koriander og server straks sammen med godt brød, så du kan "søbe" den dejlige creme op. Brug skallerne fra muslingerne som gaffel og ske.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Her bør serveres en halvtør hvidvin med god syre, og riesling er den rigtige drue at servere til også. Find en "kabinett" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad