Muslinger med grapefrugt
45 min

Muslinger med grapefrugt

Muslinger og pasta kan bringe tankerne til Italien og sol og varme.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muslinger med grapefrugt

Muslinger og pasta kan bringe tankerne til Italien og sol og varme.

Antal portioner
  • 1½ kg friske, blandede muslinger i skal, fx blå- og hjertemuslinger
  • 2 røde grapefrugter
  • 2 bananskalotteløg i tynde både (ca. 100 g)

Tilbehør

  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti kogt i
  • fiskebouillon

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Smid de muslinger ud, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.

Skær skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs grapebådenes hinder så fileterne løsnes uden at hinderne følger med. Pres saft ud af grapefrugthinderne, så der er 1 dl saft i alt. Bring grapefrugtsaft og løg i kog i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål (ca. 4 dl kogelage). Smid de muslinger ud, der ikke har åbnet sig.

Smelt smørret i den rengjorte muslingegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Kom kogelage, fløde, muslinger, ærter, salt og peber i. Bring saucen i kog under omrøring, tilsæt grapefrugtfileter og spinatblade og varm retten godt igennem. Smag til og server muslingerne sammen med den nykogte spaghetti.

Tip

I stedet for friske muslinger kan du bruge 2 dåser muslinger naturel (a ca. 250 g). De 4 dl kogelage fra de friske muslinger erstattes af 2 dl muslingelage fra dåserne og 2 dl fiskebouillon.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 25 %
Print