Muslinger og spaghetti i ostesauce

Friske, dampede blåmuslinger sammen med spaghetti og ostesauce....er du til muslinger vil du sikkert nyde denne skønne og nemme ret i fulde drag.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muslinger og spaghetti i ostesauce

Friske, dampede blåmuslinger sammen med spaghetti og ostesauce....er du til muslinger vil du sikkert nyde denne skønne og nemme ret i fulde drag.

Antal portioner
  • 1½ kg friske blåmuslinger i skal
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 5 stilke fra bredbladet persille
  • 4 dl Karolines Køkken® Mild ost Pastasauce
  • ½ knoldselleri i tynde stave (ca. 300 g)
  • 5 rødløg i tynde både (ca. 300 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 dl hele blade af bredbladet persille (ca. 35 g)
  • 4 spsk kapers

Tilbehør

  • 300 g tørret spaghetti - koges

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring bouillon og persillestilke i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn til kraftig varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Fjern perstillestilkene og smid de muslinger ud, der ikke har åbnet sig.

Kom kogelagen (ca. 2½ dl) tilbage i den rengjorte muslingegryde sammen med ostesauce, selleri, løg, citronskal, -saft, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den i ca. 1 min. Tilsæt de kogte muslinger (med skal), persille og kapers. Bring atter saucen i kog og smag til. Server muslingesaucen sammen med nykogt spaghetti.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 19 %
Print