Nakkefilet med ingefærdressing

Her får nakkefilet selskab af både klassisk tilbehør og en ny sprælsk ingefærdressing.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nakkefilet med ingefærdressing

Her får nakkefilet selskab af både klassisk tilbehør og en ny sprælsk ingefærdressing.

Antal portioner
  • 1 kg nakkefilet
  • 1 spsk smeltet smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æbler i tynde både, fx gråsten
  • 20 svesker
  • 1 dl valnøddekerner

Ingefærdressing

Tilbehør

  • 1½ kg kogte aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Læg kødet i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Pensl kødet med feststof og drys med salt og peber. Steg kødet midt i ovnen - Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 80°. Fjern kernehus og stilk fra æblerne og skær dem i tynde både. Fordel æbler, svesker og valnødder rundt om stegen. Sluk ovnen og lad retten stå ved eftervarmen i ca. 15 min.

Ingefærdressing

Rør kvark sammen med ingefær, honning og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og anret det i fadet sammen med frugter og nødder. Server straks med dressing og kartofler til.

Tip

Hold øje med stegetermometeret - når det er 80° - er stegen færdig - selvom der måske kun er gået 1½ time.

Stegetid

Ca. 2 timer ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 34 %
Print