Nem grøntsagslasagne med hasselnødder
60+ min

Nem grøntsagslasagne med hasselnødder

Supernem lasagne, hvor hjælpen kommer fra dåsetomater og frosne grøntsager. Nemt, hurtigt og alligevel sundt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nem grøntsagslasagne med hasselnødder

Supernem lasagne, hvor hjælpen kommer fra dåsetomater og frosne grøntsager. Nemt, hurtigt og alligevel sundt.

Antal portioner
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 375 g frossen rodfrugtblanding
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1½ spsk tørret timian
  • 2 tsk groft salt
  • 100 g slikærter
  • 3 skiver groft toastbrød
  • ½ liter fintstrimlet romainesalat
  • ¼ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Tag ca. ½ dl tomatjuice fra dåsetomaterne og gem det. Bring resten af tomaterne i kog i en gryde sammen med rodfrugtblandingen. Blend blandingen til den er nogenlunde glat. Tilsæt chili, timian og salt.

Læg ingredienserne lagvis i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) således: Ca. 3 dl af grøntsagssaucen, 4 lasagneplader og 1dl ostesauce. Gentag med resten af ingredienserne - slut med hakkede nødder og til sidst 3 dl ostesauce. Bag lasagnen midt i ovnen. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Kom imens sukkerærterne i en skål, hæld kogende vand over ærterne og lad dem stå i ca. 1 min. Hæld vandet fra ærterne og skær dem i skrå skiver. Rist brødet på en brødrister. Riv det ristede brød i små croutoner. Anret salatblade og sugarsnaps i portionsskåle, fordel tomatjuice på salaten og drys med brødcroutoner og salt.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 59,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 24 %
Print