Nøddegratineret fisk i fad

En dejlig nem fiskeret, som passer sig selv i ovnen. Torskefileterne får følgeskab af en gyldenbagt ostesauce, hasselnødder, græskar og æbler.
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nøddegratineret fisk i fad

En dejlig nem fiskeret, som passer sig selv i ovnen. Torskefileterne får følgeskab af en gyldenbagt ostesauce, hasselnødder, græskar og æbler.

Antal portioner
  • 1 skyllet citron (usprøjtet)
  • 10 g smør
  • 2 zittauerløg i tynde både (ca. 200 g)
  • 300 g kød af græskar i tern, fx hokkaido
  • 2 æbler i både, fx gråsten (ca. 250 g)
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 275 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Skræl den gule skal af citronen og skær skallen i tynde strimler (ca. 1½ spsk). Skær citronen i både og gem dem til serveringen. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt, græskar, æbler, citronskal, timian, salt og peber og svits i yderligere ca. 1 min.

Smør bunden af et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 30 cm) med sennep. Fordel de svitsede grøntsager i fadet. Rens fisken og skær den i 8 lige store stykker. Læg fiskestykkerne på grøntsagerne og drys med salt. Hæld pastasaucen over fisk og grøntsager. Bank forsigtig fadet mod bordet, så du kan se fiskestykkerne. Drys dem med nødder og bag fiskefadet midt i ovnen.

Server fiskefadet med ristet rugbrød og citronbåde.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,7 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 27 %
Print