Nøddemarengs med chokoladesmørcreme
30 min

Nøddemarengs med chokoladesmørcreme

Disse lidt utraditionelle nøddemarengs er virkelig flotte på kagebordet.
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nøddemarengs med chokoladesmørcreme

Disse lidt utraditionelle nøddemarengs er virkelig flotte på kagebordet.

25 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 50 g valnødder
  • 2 æggehvider
  • 2 dl flormelis

Chokoladesmørcreme

  • 125 g stuetempereret smør
  • 1 dl flormelis
  • 3 spsk kakao
  • 1 spsk cognac

Fremgangsmåde:

Hak nødderne i en hurtighakker. Pisk æggehviderne til stift skum. Kom sukker og nødder i. Kagemassen fordeles med en teske til 50 små kager på en plade med bagepapir. Bag kagerne nederst i ovnen. Lad kagerne køle af.

Chokoladesmørcreme

Rør smør, sukker og kakao sammen. Tilsæt cognac og smag til. Læg kagerne sammen to og to med smørcreme imellem

Tip

Nøddemarengs med chokoladesmørcreme er gode nybagte, men kan også opbevares i køleskabet i en lufttæt dåse.

Bagetid

Ca. 13 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %
  • Alkohol: 2 %
Print