Nøddetærte med flødeskum og havtornsirup

Prøv denne dejlige nøddetærte med havtornsirup. Hvis du bor i de rigtige egne finder du både hasselnødder og havtorn i naturen.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nøddetærte med flødeskum og havtornsirup

Prøv denne dejlige nøddetærte med havtornsirup. Hvis du bor i de rigtige egne finder du både hasselnødder og havtorn i naturen.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 4 æggehvider (ca. 1¼ dl)
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk havtornsaft
  • 100 g grofthakkede hakkede hasselnøddekerner
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 10 g smør

Havtronsirup

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 125 g optøede havtorn (ca. 2 dl)

Fremgangsmåde:

Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs, hvor sukkeret er opløst - det tager 5 til 10 min. Vend forsigtigt havtornsaft, hasselnødder og hvedemel i æggemassen. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og smør den med fedtstoffet. Hæld forsigtigt dejen i formen og bag tærten midt i ovnen. Lad bunden køle af på en bagerist.

Havtornsirup

Kom sukker, vand og havtorn i en lille gryde. Kog lagen i ca. 10 min eller til der er ca. 1½ dl. sirup tilbage. Lad siruppen køle af.

Pisk fløden til en let skum. Fordel flødeskummet på nøddebunden og kom halvdelen af siruppen på kagen. Server kagen sammen med resten af havtornsiruppen.

Tips

Hvis der er havtornsirup tilovers, smager den dejligt både til vaniljeis og ost.

Du kan også købe færdig havtornsaft.

Bagetid

Ca. ½ time ved 150° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,7 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 43 %
Print