Nordisk paella med blåmuslinger
45 min

Nordisk paella med blåmuslinger

En dejlig paella....man kunne også kalde det en bygotto. Fyldt med friske blåmuslinger og en lille raffineret bitterhed fra øl.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nordisk paella med blåmuslinger

En dejlig paella....man kunne også kalde det en bygotto. Fyldt med friske blåmuslinger og en lille raffineret bitterhed fra øl.

Antal portioner
  • 240 g perlebyg (ca. 3 dl)
  • 1 tsk rapsolie
  • 1 porre i ringe (ca. 100 g)
  • 2 zittauerløg i tynde både (ca. 150 g)
  • 1 stort finthakket hvidløgsfed
  • 2 dl øl, fx pilsner - eller ikke for sød cider
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ½ tsk groft salt
  • 1 kg friske blåmuslinger i skal
  • ½ dl grofthakkede friske dildkviste
  • ½ dl fintklippet purløg

Fremgangsmåde:

Skyl perlebyggen grundigt og lad den dryppe af i en sigte. Lad olien blive varm i en gryde. Svits porre, løg og halvdelen af hvidløget i ca. 1 min. Tilsæt perlebyggen og svits i yderligere ca. 3 min. Kom øl i og lad det koge ind, så der kun er lidt væde tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.

Lad olien blive varm i en anden stor tykbundet gryde. Svits gulerodstern, timian og resten af hvidløget i ca. 1½ min. Skru op til kraftig varme og tilsæt de rengjorte muslinger. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen - kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Tilsæt fløde, salt og peber.

Vend, ved serveringen, forsigtigt muslinger med lage i perlebyggen. Tilsæt dild og purløg. Smag retten til og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 28 %
Print