Nudler med bagte grøntsager

Den sursøde dressing der smyger sig om nudlerne og de bagte grøntsager giver et fint modspil til den lækre fede laks.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nudler med bagte grøntsager

Den sursøde dressing der smyger sig om nudlerne og de bagte grøntsager giver et fint modspil til den lækre fede laks.

Antal portioner

Dressing

  • ½ dl risvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk groft salt

Bagte grøntsager

  • ½ grøn squash i tynde skiver
  • 3 orange peberfrugter i grove stykker
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g tørrede nudler med spinat
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 25 g smør
  • 4 laksefileter med skind
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g bønnespirer

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 50 g sushi syltet ingefær

Fremgangsmåde:

Dressing

Bland eddike, sukker, revet ingefær og salt sammen og lad det stå tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.

Bagte grøntsager

Vend squash, peberfrugt, olie, salt og peber godt sammen. Læg grøntsagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Kom imens nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 1 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Drys laksestykkerne med salt og steg dem ved jævn varme, på skindsiden, i ca. 5 min. - til skindet er gyldent og sprødt. Vend forsigtigt stykkerne og steg dem i ca. 2 min. - eller til de er gennemstegte.

Ved serveringen

Vend nudlerne med dressingen, de bagte varme grøntsager og bønnespirer. Anret nudlerne i et fad og pynt med korianderblade. Anret laksestykkerne i et fad og ingefæren i en lille skål. Server straks.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 26 %
Print