Nye kartofler med kaviar

Med denne opskrift på nye kartofler med kaviar kan du servere en lækker forret. Kombinationen af små, nye kartofler, purløgssmør og kaviar smager himmelsk-
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nye kartofler med kaviar

Med denne opskrift på nye kartofler med kaviar kan du servere en lækker forret. Kombinationen af små, nye kartofler, purløgssmør og kaviar smager himmelsk-

  • 400 g små, nye kartofler
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt

Purløgssmør

  • 50 g blødt smør
  • 2 spsk fintklippet purløg
  • 1 tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g ufarvet kaviar

Pynt

  • purløg
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem i ca. 15 min. - de skal kun lige være møre.

Purløgssmør

Rør smør med purløg, salt og peber. Smag til.

Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre i gryden. Halvér kartoflerne, og anret dem i tætte bunker på 4 tallerkener. Fordel purløgssmørret over de varme kartofler, så smørret begynder at smelte. Fordel den kolde kaviar over kartoflerne - en lille bunke til hver. Pynt med purløgsstrå og friskkværnet peber. Server straks.

Tips

I stedet for nye kartofler kan man anvende små aspargeskartofler - kog dem med skræl og pil dem. I så fald bør de varmes op i kogende vand ca. 3 min. inden de anrettes med smørret. Server evt. kartoflerne med skræl.

I stedet for kaviar kan man anvende frisk eller frossen stenbiderrogn, löjrom eller lakserogn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Her vil en god chablis rigtig komme til sin ret, gerne en 1. cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jomfruhummer